Jdi na obsah Jdi na menu
 


18.12.2013 Z vrhu D volné tři fenky - Tajem, Eliška a malá Tara. Dnes odjela Dášenka do Rakouska a v pondělí nám odjede Endy.

Vrh E - volní dva pejsci.

7.12.2013 Mezi péčí o vrh D, vrh E a celou smečku nezbývá čas na aktualizaci a nové fotky.

Poslední info - z vrhu D jsou volné čtyři fenky (a jeden pejsek asi taky), z vrhu E pouze dva pejsci.

Vrh E žije kulturním životem. Dvě fenky dokonce už hráli v divadélku pro děti - Jak štěňátko zachránilo princeznu. Foto ZDE :-) Také se zúčastnili všichni i s mamkou Setkání dvojčat v Rodinném centru Kaštánek. Foto pro změnu tady. Ve čtvrtek jsem v rámci socializace a  z výchovných důvodů seznámila s kostlivcem...aby poslouchali. Vzhledem k tomu, že mi teď ožírají nohy a papuče, tak je to vůbec nepostrašilo.

 

pict0155.jpg

Andělka nám doma nezůstane, ale jde do spolumajitelství a bude bydlet asi 400m od nás. Mám z toho velkou radost!!!

 

Z Arrada nám roste pěkný lump a tady jsou jeho fotky ve věku 4,5 měsíců.

Nově přidán odkaz na Patchwork, který šiju ... klidně se potěště své oko a zatoužíte-li po nějakém kousku, stačí napsat zprávu :-)

8.11.2013 Vrh D - ksichtíky v 10. týdnu už jsou z nich pěkní raubíři :-) Vrh E - 19 dnů - první kroky, otevřená kukadla a první úniky z porodní bedny.

1.11.2013 Nová stránka vrhu E - spojení krásy a práce!!! Nechtěla jsem si doma letos nechávat žádné štěně...ale tak nějak mám pocit, že Andělka tu zůstane :-) Fotky mrňat z vrhu E v prvním týdnu zde :-)

A malá poznámka pod čarou...připadám si jako matka na mateřské se dvěma mrňatama - nic nestíhám a jsem v mlžném oparu :-) A jak říká kamarádka: "Ty jediná můžeš říct, že jsi po kolena ve sračkách." :-D

31.10.2013 Další video vrhu D - naposledy společné. Máme ještě volné fenky i pejsky.

Aspoň jedna fotka vrhu E s mamkou :-)

e1.jpg

 

24.10.2013 Nové video vrhu D :-)

22.10.2013 Máme tady neveselo...matka Příroda se rozhodla a tak Tara má už jen 5 štěňat (3 fenky a 2 pejsci).

20.10.2013 Nové fotky ze sedmého týdne života déček najdete TADY a fotky dnešních ksichtíků ZDE

A máme velikou novinku, čekala jsem, že bude až tak ve středu, ale Tara a Matka Příroda se rozhodly, že už je čas... Takže tramtadadá ... dovolte, abych Vám představila náš vrh E, kde matkou je naše Taruš (Altaelva Ikar's Flight) a otcem náš Ikar (Icarr Dianin kámen). Výsledkem je sedm mrňat - 4 fenky a 3 pejsci.

16.10.2013

Video 1 - mrňata v akci

Video 2 - mrňata po akci

8.10.2013 Využili jsme sluníčko a mrňata byla poprvé venku - fotky TADY :-)

5.10.2013 Nové fotky jednotlivých mrňat zde.

4.10.2013 Do života mrňat už byl vpuštěn Arrad, takže jim dělá občas au-pair...pak dělá taky otravu Ziri. Něco málo z pátého týdne Zde.

30.9.2013 Pár momentek ze čtvrtého týdne života mrňat vrhu D ZDE

24.9.2013 Zdatně chodíme, přelézáme bednu (Šárka to už umí taky ), rostou nám zuby a jako pravé psiska už máme v misce maso - hovězí...naštěstí pak příjde máma Ziri a všechny nás umyje, takže nevadí, že kousky jsou na uchu, na zádech a jinde. Chodí za náma návštěvy a musíme přiznat, že jsou docela dobré zpestření našich náročných dnů - něco do břicha, něco ze břicha, vyspat se, prudit ostatní, když spí, pořádně si zaječet a počurat návštěvu... My, štěňata, prostě máme ten život těžký. Pár fotek ze třetího týdne najdete tady. Zdravíme všechny zvědavky, které si o nás čtou ... Vaše mrňata!!! 

15.9.2013 Mrňata otevřela oči a pokouší se o první kroky plížením, plazením vpřed. Pár momentek ZDE.

7.9.2013

Máme na návštěvě naši dvorní fotografku Pavlu Humlovou, takže vrh D má konečně první fotky - najdete zde.

Arrad má taky první fotky, spřátelný karelák Don má taky nové fotky...a já??? Já mám taky nové fotky... a protože Pavla cvakala jako o život, musím to první probrat, pak ona upravit...ale malou ochutnávku Vám ukážeme.

img_0331.jpg

 

ja-a-arrad.jpg

 

3.9.2013

Ziri mě trochu napínala, ale 31.8. to přišlo...narodilo se jí 10 mrňat (6 fenek a 4 pejsci). A tak vážím, přehazuju mrňata u cecíků, dokrmuju, nespím...a Ziri kojí, čistí, žere, pije a spí...mrňata mlaskají a ječí...ale jsou krásná 

 

pict0126.jpg

 

V pondělí dorazila nová posila smečky - Arrad.

pict0135.jpg

 

25.8.2013

Už za pár dnů bude u nás veselo, Ziri naplní porodní bednu několika malými a puntikatými. Děkuji tímto Ivance Cigáňové za možnost krytí jejím Ronym . Pak celé rodině Cigáňových nejen za catering během našich návštěv - zejména tatínkovi, který je v tomto oboru špička . Neposlední v řadě, bez něhož by toto nebylo možné, je Jirka Soukup, který nás zdárně dovezl tam i zpět.

A aby toho nebylo málo, přibude do naší smečky černobílá psí posila - Jack zo Srnčej doliny "Arrad".

arrad1.jpg

arrad3.jpg

 

Je velmi nebezpečné jezdit na "čumendu", když má někdo jiný štěňata. Ivanko...děkuju

Konečně jsem udělala fotky tří mušketýrů z vrhu C, kteří jsou momentálně u nás doma (Julie a Kaira na "furt", Buddy jenom na výcvikovém táboře). Foto zde

6.7.2013 A opět na to všichni kašlou :-)

O víkendu 19.-21.7. se uskutečnilo První setkání Ikar's Flight a kamarádů. Díky všem přítomným, bylo to velmi příjemné. V pátek jsme měli přednášku od kamaráda Vládi Tkadlece o mushingu a o způsobu, jak naučit slídiče tahat. Myslím, že je to vhodná aktivita pro naše aktivní psiska - zejména ve chvíli, kdy nemají všichni možnost využívat psa pro loveckou praxi...nebo ani nechtějí. Pod pojmem mushing si představí každý jenom spřežení psů, kteří se prohánějí krajinou...ale není to tak ... je to i běh se psem či jen obyčejné špacíry v lese. V rámci sobotního dopoledne jsme probrali úpravu špringra a odpoledne jsme si předvedli "jak na to", když pes neposlouchá. Večer byl ve znamení psích her (resp. her se psíky) a opékání špekáčků. Myslím, že to dopadlo dobře, neb všichni psi přežili a snědli jsme ty špekoně :-) Nedělní dopoledne jsme strávili procházkou se smečkou a malou exkurzí do tajů canisterapie...jak si to doma užít s vlastním psem.

Velký dík všem, kteří si udělali čas a přijeli...Ti, kteří se s náma nechtěli potkat, měli smůlu...a pak jsou Ti, kteří by i rádi, ale prostě nemohli ...třeba přístí rok :-) Kulturní referent přislíbil další kolo :-)

Jedny fotky zde a druhé tady

11.6.2013 Toto nám to letí a nikdo sem nenapíše...to jsou ale lidi :-)

Co je u nás nového ?

Krásnou zprávu jsme dostali ze Slovenska od Tomiho - Angerman River. Jemu a jeho majitelce Terce Škanderové se podařilo dokončit titul Šampion krásy Slovenské republiky. Vééééliké gratulace a děkuji za prezentaci naší CHS.

tomi-ch-sk.jpg

 

Část vrhu C a jeden pejsek z vrhu B se zůčastnili Jarního svodu psů ve Zlíně. Pár fotek najdete tady. Děkuji majitelům, že si udělali čas a přišli se ukázat (pan Dědák s rodinou - Bergantes, rodina Sekyrova - Crow River, pan Štasta - Camelot River, pan Štěpán s manželkou - Cavendish River). Můj velký dík patří Katce Machů, že byla ochotná a předvedla naši Julii (Catlins River). Kaira musela zůstat doma, neb hárala.

Byly za náma děvčata Sekyrovic a společnými silami se nám podařilo udělat z Edieho (Crow River) hezkého pejska. Za odměnu se pak proběhl se svými sestrami. Pár fotek ze špacíru tady.

Konečně přestalo pršet a mohli jsme vyrazit na moji oblíbenou trasu na Návojské lůky. A šel s námi už i Buddy (Cavendish River), který k nám přijel na nějakou dobu do psí školy - páníček holt nemá čas na zkoušky. Já mám radost...aspoň mám na chvilku chlapečka zpátky. Během pár (dvou) dnů se bezproblémově zařadil do smečky a už s nimi řádí jak černá ruka. Fotodokumentace :-)

 

pict0080.jpg

Nejen legrací živ je člověk...pardon pes...a proto náš slepiconosič Ammer nosí i bažanty a zajíce...

 

 

pict0048.jpg

ammer-aport.jpg

 

 

1.3.2013 Na ultrazvuku jsme zjistili, že naše Taruš je skvělá herečka, zejména co se týká role "Březí fena". Tudíž náš D vrh se posune na pozdější dobu. V této chvíli probíhá výběr matky...jestli se nám to povede, tak si dovezeme něco "od jinud".

4.2.2013 Poslední lednový víkend jsme vyjeli s Ammerkem a Taruš do nedalékého Trenčína na Winterdogshow. Potkali jsme tady i Tomiho s Terezkou Škanderovou. Všichni tři ukázali, jak jsou vyrovnaní a všichni si odnesli ocenění V1, CAC. Děkuju naší Erice za doprovod a pomoc a Terce s tatínkem za příjemnou společnost.

Další víkend nás čekala výstava Duocacib Brno - jeli jsme jen sobotu, kdy posuzoval Stig Arne Kjellevold (NOR) a s výsledky jsem spokojená - Ammer V1, CAC a zároveň jsem mu pak vyřídila diplom pro Českého šampiona krásy. Tara V2, res. CAC - neb měla dle slov pana rozhodčího "too much weight today" - jinými slovy, je prostě naše tlustá holčička. Ale protože má teď jiného úkoly, než je hubnutí, my jí to odpustíme :-)

 

 

Ammerek byl u pana fotografa, takže má na své stránce nové fotky.

img_6914.jpg

 

7.1.2013 Na začátek roku jsme s Tarou vyrazili na Olomoucké Brno - Hanácká národní výstava psů v Brně 5.1.2013 - výsledek byl více než uspokojivý - výborná 1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU a BOB. Zároveň splnila podmínky pro udělení titulu Šampion krásy České republiky, a protože byla hodná, tak jsem jí zrovna vyřídila i diplom. Popravdě, Taruš je to úplně šumák, ale mě to těší :-)

 

tara-bob-brno-2013-1.jpg

 

10.12.2012 Máme vybraného ženicha pro naši Taru na začátek jara 2013. Huráááááááá!!! Je jím Roneček od majitelů Ondry a Terezky. Výběr krycího psa byl původně jiný, ale po zjištění, že je Tara Cord1 PRA přenašeč, jsem přehodnotila situaci a začala se dívat i jinde a takovou osudovou náhodou jsem přišla na Ronečka, kterého znám už pár let - hlavně z výstav. Věřím, že toto krytí přinese hezká mrňata...a hlavně zdravá. Existuje hodně nemocí, které se mohou u psů objevit, ale je důležité je aspoň trochu eliminovat - je-li to v našich silách. A dá-li matka Příroda - dopadne to dobře :-)

23.11.2012 Přišly nám výsledky z Genomie. Jedna zpráva je dobrá a ta druhá horší. Ale podstatné je, že víme, na čem jsme - teda psiska, já tam svého raději nic neposílala :-)

Kaira i Julinka (Cameron River Ikar's Flight a Catlins River Ikar's Flight) jsou FUCO čisté!!! Takže prozatím zůstávájí obě doma.

Ammer a Tara jsou dle výsledku cord1-PRA přenašeči. Takže ono Ammerkovi nestačí, že doma přenáší slepice, on musí přenášet i cord1. Tara zatím nepřenáší nic a doufám, že hlavně nebude přenášet na jaře štěňata kolem porodní bedny :-) Otec našeho D-vrhu je v této chvíli ve výběru. Předpokládám krytí někdy v únoru.

A málem bych zapomněla - náš milovaný Ikar má dnes již 7. narozeniny!!!

5.11.2012 Kaira a Julinka nám hezky rostou. Jsou z nich opice obdrzlé :-) TADY je pár fotek a krátkých videí z návštěvy jejich maďarské tety Vendulky (Bona Hostýn Hunter).

Ammer a Tara se zúčastnili 14.10.2012 Barvářských zkoušek. Ammer dokončil v I.ceně - odložení 3 a Tara v ceně II. - 2 z barvy a jinak samé čtyřky. Doprovod nám dělal náš Venda, kterému za to moc děkuju.

Tara byla na velkém výletě...až v Praze, kde byla výstava Double CACIB Praha 2012. V sobotu 3.11. posuzoval Petr Studeník a Tara si vyběhala V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU a BOB. V neděli 4.11. pak od Ing. Dariny Mervová dostala ocenění V1, CAC a res. CACIB. Takže krásný výstavní víkend...jenom tu chřipku jsem si nemusela tahat sebou na Moravu.

tara-bob-studenik.jpg

 

11.10.2012 Pár fotek vrhu C od 9. týdne ZDE

3.10.2012 Vrh C ve fotoatelieru - 8.týden ZDE

2.10.2012 V sobotu 29.9. jsme vyjeli s Tarou na Národní výstavu psů do Brna. Úkol zněl jasně - nesmí projet muž s koženou brašnou :-) Úkol byl splněn a Tara obdržela hodnocení od paní Bendové výborná 1, CAC - čímž splnila podmínky pro udělení titulu Junioržampion krásy ČR A za odměnu jsem ji vzala do fotoatelieru Pavly Humlové a výsledek můžete vidět  ZDE.

20.9.2012 Fotky "v postoji" jako žížala z 10. týdne ZDE.

8.9.2012 Včera odešla do nových domovů první tři mrňata - Kravička, Petřík a Mrňa. Věřím, že budou povětšinou zdrojem radostí :-)

Společné fotky ze 7. a 8. týdne ZDE.

Fotky v "postoji" z osmého týdne TADY.

Fotky čumáčků z osmého týdne od Pavly Humlové ZDE a děkujeme moc!!!

27.8.2012 První "postojovky" ZDE

 

24.8.2012 Fotky ksichtíků mrňat a jeden videobonus, jak u nás vypadá klidný večer TADY.

 

23.8.2012 Společné fotky z 6. týdne ZDE.

16.8.2012 Holčičky mají už taky rozdělená jména. Společné fotky z 5. týdne TADY.

15.8.2012 Ksichtíky mrňat ve stylu ... IQ máme na dně (tímto děkuji majitelce Harriho Pavle Sojkové za báječný výraz ) ze 35.dne TADY. Původně jsem chtěla nafotit první "postojovky", ale po pokusu s Miniziri jsem zhodnotila, že pokud chci, aby se vrh C dožil dalších dnů, musím se na to vykašlat.


10.8.2012 Ksichtíky mrňat - den 28. ... TADY.

9.8.2012 Fotky ze čtvrtého týdne ZDE.

2.8.2012 Dnešní půlnocí přestala být štěňátka krásná a milá a začala jejich pomalá, ale jistá, přeměna v potfory a piraně...výkon hlasivek roste geometrickou řadou a začaly růst zuby. Kolektivní fotky ze třetího týdne ZDE. A jak vypadají 21.den života jednotlivě máte ZDE.

26.7.2012 Druhý týden mají mrňata za sebou. Začínají chodit, otevírají se očka a Vendošek už zdrhl z porodní bedny... jsou to takové tryskomyši. Mají už také oficiální jména, hoši se už podělili, ale děvčata si dávají na čas. Fotky ZDE.

A málem bych ... já hlava děravá

Ammer je nový chovný pes a Tara je co...? Nová chovná fena.

20.7.2012 Fotky z prvního týdne štěňat Tadýýý.

16.7.2012 Z neznámých důvodů jsme přišli o chlapečka Puntíka...Matka příroda rozhodla...a určitě věděla, proč to dělá, ačkoliv mně se to zdá nespravedlivé...nicméně je to tak.

14.7.2012 Ve čtvrtek 12.7. se Ziruš narodilo 8 mrňat - 5 pejsků a 3 fenečky. Fotky z prvního dne zde. Tatínkem C-vrhu je Harri od Stroupinského potoka a já věřím, že nám z myší vyrostou zdraví a hezcí špringři, kteří budou rádi nejen v lese, ale i na gauči.

A za fotky moc děkuju naší dvorní fotografce Pavle Humlové.

 

20.6.2012  Novinek je spousta, takže nevím, čím začít...

 

 Ammer a Tara mají hotové vyšetření na DKK a oba dostali od MVDr. Ekra A/A.

Klubová výstava KASS - rozhodčí Ray Smith - 9.6.2012

- Ammer - výborná 1, CAC

- Tara - výborná 2, res. CAC

Klubová výstava KCHLS - rozhodčí Nicola Calvert - 16.6.2012

- Ammer - výborná 1, CAC

 

- Tara - výborná 3

 

KLZ Drnek 9.6.2012 - Amur River Ikar's Flight - III. cena (nos, slídění, barva, stopa živé zvěře, vlečka - vše za 4, nahánění, pohozená - 3)

A potvrzení březosti naší Ziruš

12.5.2012 Kája (Bergantes Ikar's Flight) dnes odcestoval do nové rodiny. Bude se mít určitě velice dobře...jenom nevím, jak dlouho vydrží "jeho" nové slepice a králíci.

16.4.2012 ... toto letí :-) Ammer a Tara si už zasloužili nové fotky na své stránky.

Ukázali se na NVP Ostrava dne 14.4.2012, kde posuzovala paní rozhodčí J. Jindřichovská a líbili se:
Tara - CAJC

Ammer - CAJC, BOJ, BIG Junior II. - zároveň splnil podmínky pro udělení titulu Junioržampion ČR.

23.2.2012 Byli jsme na fajn špacíru ... fotky zde.

Byli jsme také na MVP Brno - 4.2.2012 - Bob Jackson (GB)

Ammer Ikar´s Flight - Výborný 1, CAJC, BOJ

Altaelva Ikar´s Flight - Výborná 1

17.1.2012 Dostali jsme fotku z Liberce - mladá dáma Mia (Arges Ikar's Flight) - v našem domácím názvosloví Tečka, fena C. Ve výrazu celá mamka Ziri, těší nás, že se má dobře a je v novém domovu milovaná

mia---arges-ikar-s-flight---1rok.jpg

 

11.1.2012 U nás se v podstatě neděje nic zajímavého, jenom jsme byli na výstavách.

 

 10.12.2011 Adventní výstava KASS, rozhodčí Gareth Lawler (GB)

 Ammer Ikar's Flight - Výborný 1, CAJC, Vítěz Adventní výstavy mladých

 Altaelva Ikar´s Flight - Výborná 2

 Bynoret Ikar´s Flight - Velmi nadějná 4

 7.1.2012 Národní výstava Brno, rozhodčí Ing. Zdeněk Antonovič

 Altaelva Ikar´s Flight - Výborná 1, CAJC, BOJ

 Adored Arietha Rockdale - Výborná 2, res. CAC

 

22.12.2011 Už je to rok, co se naše Áčka nadechla mimo maminčino břicho...začalo to v 5.15. Přejeme jim hodně zdraví, dobrých mlsot a hodně dlouhých procházek.

23.11.2011 Dnes má své ŠESTÉ narozeniny náš Ikar... toto letí, je to jako včera, když jsem si pro něj jela (to byla ta intenzivní a hlavně dlouhá zima). 

ikar-miminko.jpg

 9.11.2011 Malý Ikar (Ballinderry Ikars Flight) se nám odstěhoval do Pohořelic a jmenuje se Britt. Jako společnost má vééélkou rodinu i s kočkama, které s radostí nahání, resp. kočičáci ho provokují. Takže nám doma zůstává Pan Kalhotka, přejmenovaný na Káju.

23.10.2011 Před nedávnem odjela Frída (Bynoret Ikars Flight) do svého nového domova do Ostravy. Podle posledních zpráv se jí daří výborně...velmi ji baví ničit plastové lišty u linolea... co se u chovatele naučíš, v nové rodině jako když najdeš

 13.9.2011 Pokus o fotky v postoji - 9.týden vrhu B ... a následná bahenní lázeň

 pict0217.jpg

 30.8.2011 Fotky z 6. a 7. týdne vhu B

 

pict0242.jpg

15.8.2011 Fotky z pátého týdne štěňat.

 pict0286.jpg

14.8.2011 První návštěva u fotografa ve 4.týdnu - foto zde

3.8.2011 Fotky ze druhého a třetího týdne života Béček najdete tady. Mrňata se mají čile k světu a Ziri si už od nich ráda odpočine - se ani není čemu divit, když už jim rostou zoubky a ty se nejlíp zkouší na mámě :-)

 

V sobotu 30.7. jsme s dorostem psím i lidským vyrazili směr Klokočůvek na 1. klubovou výstavu KASS, rozhodčí paní Trudy Topliss (GB). Tara si odvezla hodnocení Velmi nadějná 1 a Best Puppy, Ammer pak Velmi nadějná 1. Děti se zapojily do závěrečných soutěží a myslím, že se jim to líbilo - nevím, proč by se pak jinak usmívaly.  Také jsme se na výstavě poprvé potkaly s Annikou Sanchez, která je majitelkou tatínka Ziri (Ch Cepen Causin A Riot) - velmi příjemné setkání - a o co ještě příjemnější, když naše dorostence chválila... Annika, nice to meet you!!! And thank you for the photos:-)

tara---best-puppy---klokocuvek.jpg

 

 

17.7.2011 Fotky z prvního týdne zde :-)

6.7.2011 V pondělí 11.7. se Ziri narodila tři zdravá štěňata. Dva pejsci a jedna fenka. Fotky z prvního dne tady.

6.6.2011 Byla potvrzena březost Ziri, otcem mrňat je Ikar. Narození očekáváme po 12.7. Původně jsem toto spojení plánovala na pozdější dobu, ale jak praví klasik "vášeň je vášeň"...

9.5.2011 Když už jsem jeli přes Vysočinu, navštívili jsme "malého chlapečka" - Amur River Ikars Flight. Trošku jsem mu stříhla chlup a pak jsme ho společnými silami vyfotili :-)

Vytvořeny stránky jednotlivců z vrhu A...stránka Odchovy.

7.5.2011 Ammer a Tara (Altaelva Ikars Flight) se poprvé představili ve velkém světě výstav. Z Klubové výstavy KCHLS si odvezli hezké posudky a utahaná těla. Ammer obdržel hodnocení VN1 a Tara VN1 a BIS PUPPY2. Až "se dodělají" stránky jednotlivých mrňat, dodají se i posudky a nějaká fota.

9.4.2011 Tak jsme poslali další mrňata do nových domovů... Ardas bydlí u Ivančic, Ája je novou majitelkou nemovitostí v Bratislavě a Asturias právě ujíždí k Náchodu. Nové páníčky stále hledáme pro Ammera.

Také u nás přibyl nový pohár...patří Ikarovi a je za jeho 1.místo v soutěži Pracovní ASS 2010.

29.3.2011 Postojovky - štěňata mají tři měsíce.

4.3.2011 Máme nové postojové fotky z 10.týdne. Do volných pejsků se přidal ještě Asturias. Šteňata absolvovala první canisterapii v dětském domově - foto zde.

23.2.2011 O víkendu nám odjelo pět mrňat. Takže doma je konečně trocha klidu. Nové domovy hledají ještě pejsci Ardas a Ammer a holčička Ája (oficiálně Amazon).

Tady jsou ještě fotky z posledního společného týdne.

15.2.2011 Postojové fotky 8. týden

13.2.2011 Společné fotky ze 7.týdne

 

pict0560.jpg

 

7.2.2011 "Postojové fotky" štěňat - 6,5 týdne

5.2.2011 Ksichtíky jednotlivých mrňat - 6.týden zde

Za spolupráci při focení opět děkuji Katce Machů.

 

Mix fotek štěňat - týden 4, 5 a 6 - od Katky Machů

snimek-315.jpg


3.2.2011 Společné fotky štěňat - 6.týden

 

 

pict0264.jpg

 

29.1.2011 Opravdu pouze pokus o postoj u štěňat

27.1.2011 Společné fotky štěňat - 5. týden

 

pict0010.jpg

 

22.1.2011 Společné fotky štěňat ze 3. a 4. týdne

 

pict0397.jpg

 

16.1.2011 S vypětím všech sil jsme pořídili samostatné fotky štěňat, které mají 3 týdny. ...a už mají i svá oficiální jména. Děkuji Katce Machů za asistenci a těším se na další spolupráci.

4.1.2011 Přidány nové fotky na stránku Štěňat.

 

pict0167.jpg

 

25.12.2010 Ziri se narodilo šest pejsků a tři fenky. Jejich první fotky zde. Mají svá indiánská jména, která se samozřejmě budou časem vyvíjet...tak jako mrňata.

22.12.2010 Jsme zde a je nás hodně!!! Vaše štěňata

 

pict0335.jpg

 

12.12.2010 Výstupní kontrola porodní bedny je nutností!!!

 

9.12.2010 Zodpovědná Ziri a její břicho...

Obrazek

 

 

22.11.2010 Ziri je březí!!! Na fotce z ultrazvuku jedno z mrňat...

 

Obrazek

 

6.11.2010 Ikar se stal oficiálně Šampion práce České republiky... společnými silami se nám to povedlo

1.11.2010 přidána stránka Štěňata. Za necelé tři týdny na ultrazvuku uvidíme, jestli mrňata budou nebo ne. A pokud budou, bude u nás o Vánocích veselo

12.10.2010 ...nevím odkud začít... Ikar byl na Klubových podzimních zkouškách, celou dobu nám hezky a vytrvale pršelo, měl samé čtyřky, trojku z vlečky a šli jsme na kachnu...a buch jednička a jeli jsme domů s III.cenou. Ale dostal ještě šanci před potupnou smrtí udušením v česneku... Vyvezla jsem ho na Memoriál Fr. Jakubíčka na Barvářské zkoušky se zadáváním CACT (podmínkou byla 4 z barvy)... a on mladý pán dostal trochu toho rozumku, zkoušky udělal v I. ceně s CACT a tím splnil podmínky pro zadání titulu Šampion práce ČR.

Ziri přišel výsledek na DNA cord 1 a je negativní.  A protože už je velká holka, tak dostala knihu - Průvodce psí reprodukcí. Nemá už ale moc času na studium... začala hárat a měla by se připravovat na mateřské povinnosti - pokud půjde vše dle mých představ.

26.9.2010 Ziri byla na NVP Brno. A odvezla si kráááásný  výsledek V1, CAC, Národní vítěz, BOB, BIG5

 Obrazek

 

Obrazek

21.9.2010 Autorem této memoriálové fotodokumentace je Ing. Petr Hromádko... na MMŠ mi nosil nejen flintu, ale i svůj fotoaparát a použil jej ve správnou chvíli Je na ní hezky vidět, jak byla vlečka tažena... já byla pod kopečkem, tak jsem na psa viděla pouze po to "šáší" a pak už nic. Je to pro mě ponaučení do příštích dnů...pořádně se dívej, kam Ti vlečku táhnou A jak řekl náš chovatel: "Já bych řval jak tur"... tentokrát s ním musím naprosto souhlasit a příště budu taky... Ale až příště...

 

Tady je pak fotka líp vidět.

 

 

Obrazek

 
11.9.2010 - Léto bylo jako obvykle výcvikové. Na konci července byl na Barvářských zkouškách Aran od Jursmet (německý křepelák, který byl u nás na výchovném táboře) a uspěl v I. ceně. Zároveň s ním se zúčastnila Ziri, která díky své závislosti na paničce dokončila v II. ceně. Zirouš pak v září vyrazil taky na podzimky, ale tam nějak nemohla najít bažanta - našla sice koronu, ale to rozhodčím nestačilo.

A druhý zářijový víkend nastal den D - teda spíše M...jako Memoriál. Měli jsme to kousek a tak ani nervozita nebyla moc výrazná. Chyběl nám ale kousek toho zkouškového štěstí... Ikar patřil mezi 12 psů, kteří první den vypadli(z celkového počtu 20)...měl nataženou vlečku se zajícem přes ohradník. A protože Ikar není blbec a kouzlo ohradníku zná, tak usoudil, že tudy cesta nevede... Jsem ráda, že mám psa, který používá hlavu a nemá mozek vymytý povelem Aport. A jestli někdo řekne, že pes musí jít pro aport i přes ohradník, tak klidně může přijet k nám domů na návštěvu a průběžně si sahat na ohradník, jestli je a nebo není vypnutý. K tomu si může taky nachystat pár peněz na škody na jehňatech, která jsou za ohradníkem v bezpečí ...špringr je umí báječně lovit.

4.7.2010 - Ziri po roce vyrazila na výstavy, výsledky i posudky zde. S Ikarem jsme v rámci výcviku a tréninku vyjeli na KLZ do Švábenic a cíl byl jasný...zjistit, jak se bude chovat při jednotlivých disciplínách. Choval se vzorně a odvezli jsme si CACT

5.4.2010 Takže je to už oficiální, Ikar je druhý "Pracovní ASS roku 2009" a mezi všemi slídiči v KCHLS je na místě třetím.  A proto, že nejen prací živ je špringr (spíš španěl - byl s  náma i kokr), jsme dnes s psíky navštívili děti z Dětského domova Smolina. Absolvovali jsme příjemnou dvouhodinovou procházku v jarním deštíku, děti vedly psiska na vodítku, všichni se společně honili po loukách, brodili potok, sem tam nějaký pes odběhl po stopě do lesa a děti hned žalovaly "teto,teto, pes utekl do lesa", byli jsme se podívat na odkvétající šafrány a protože byli všichni celou dobu hodní a nikdo se neztratil, děti daly psům na konci vycházky piškoty. Při odchodu mi jeden klučina řekl, že si zasloužím pochvalu do žákovské knížky... tak si asi nějakou na příště pořídím. Pár fotek najdete tady.

3.3.2010 Ikar je podle posledních zpráv úspěšný v soutěži "Pracovní ASS roku 2009"...a zatím jeden tajem...je druhý:-) Ale kdyby se soutěžilo v ležení na gauči, tak by byl jisto jistě první:-)

6.2.2010 U nás nejsou žádné novinky, tak aspoň pár fotek špringrů ve sněhu...zde

19.11.2009 Ziri přišel výsledek DKK ... B/B

24.10.2009 Ikar absolvoval Barvářské zkoušky honičů v I.ceně s úúúúplně plným počtem bodů, neboť jsme prvně zkusili oznamovače. A jako ten "nejpovolanější honič" tyto zkoušky taky vyhrál:-) Teď je tady úplně ucaprtaný - během vyhodnocování zkoušek jsme si udělali špacír - Ikar celou dobu naháněl a já sbírala materiál pro tvorbu výzdoby pro naše předky...jojo, konec října je už zase tady.

21.10.2009 Vrátila jsem se z Tuniska, opět Djerba.

5.10.2009 Ikar zdolal na opravný pokus Všestranné zkoušky ve II.ceně. Body měl sice na I.cenu, ale na barvě si vysloužil dvojku (jsme si vysloužili).

21.9.2009 Opět jsme měli zkouškový víkend. V sobotu jsme vyjely s Irrmou Dianin kámen na Podzimní zkoušky v Kovalovicích (OMS Přerov). Zvládla je ve II.ceně, oblíbený problém - kachna:-)

V neděli vyrazil Ikar na Barvářské zkoušky do Dolní Lhoty (OMS Zlín). Výsledkem byla I.cena s plným počtem bodů a jako bonus res.CACT.

V neděli odjela domů Ira a v pátek si baťůžek balí Irrma. A budou doma zase jenom dva...docela se těším. 

14.9.2009 Opět trocha informací o nás:

22.8. Ikar úspěšně zdolal Speciální vodní práce. Ale i tak má stále mezery, byla to II.cena... proč on by slídil v rákosí, když tam nic není a je tam tím pádem nuda.

23.8. Ziri se prvně vydala na zkoušky. Byly to Klubové zkoušky vloh. Předvedla, že je fena vlohová a tím paničce udělala velikou radost. Známka 0 z hlasitosti ji však posunula do III.ceny, což ale nás vůbec netrápí...pro nás jsou daleko důležitější čtyřky ze slídění, nosu a stopy živé zvěře. Ziri je holčička uřvaná a i toho zajíčka seřve, jenom si ho musí sama vypíchnout, což se jí teď nepovedlo.

12.9. Irra Dianin kámen úspěšně zdolala Podzimní zkoušky (jak říká jeden kolega - polní zkoušky) a výsledkem naší cvičební a povalovací morálky byla I.cena. Majitel byl nadšený...ale určitě ne tolik, jako já:-))

V srpnu se psíci - Ikar, Ziri, Skrý, Irra a Irrma Dianin kámen - aktivně zúčastnili hipoterapeutického tábora. Děti, které na táboře byly, měly různá postižení - dětská mozková obrna, autismus a všemožné kombinace všeho možného. Psi mě naprosto nadchli, jak se dokázali přizpůsobit, vystřídat aktivitu s aportkem za hlazení. S dětma se zúčastnili Stezky s hledáním předmětů, jedno odpoledne bylo česací, další večer "blbiny s klackem" a pak taky nosení aportů. A musím tady popsat jeden pro mě nezapomenutelný zážitek, kdy pohybově zdravější děti házely psům klacíky. Přidal se k nim klučina Honzík -autista, který se před tím ničeho kolektivního neúčastnil, a ve chvíli kdy, chtěl psu sebrat klacek "z huby", tak ten jej okamžitě pustil, ačkoliv u jiných to nedělal. Honzík začal klacíky pak taky nosit jako psík. A vrcholem všeho bylo, když Ikar seděl s klackem v mordě a čekal, kdo že si ho bude chtít vzít a bude se s ním moct tahat...bylo mu jedno, jestli to bude pes nebo dítě. V tom přišel Honzík, klekl si vedle něj, vzal klacík taky do zubů... a hoši tak spolu seděli asi tři minuty, Ikar se ani nepohnul...Honzíka to pak přestalo bavit a šel na špekáček:-))

Foto zde

7.8.2009 Ziri přeje všem svým sourozencům dostatek lásky, mňamek a pochopení majitelů pro jejich lumpačiny...

Máme dnes první narozeniny!!!

Přání nám taky přišlo od mamky

Obrazek

 

6.8.2009 Konečně přidáváme i fotky k:

 

- Oblastní výstava Val. Meziříčí

- Klubové lesní zkoušky Švábenice

- paničky dovolená

a bonus... Ziri s aportem

Obrazek

 

 

a stránka z připravované ročenky ASS

 

Obrazek

 

 

30.7.2009 Ahoj, hlásí se Ikar. Nikdo jiný tady totiž "prý nemá čas"...trapná výmluva!!! Koncem května jsme byli na Kongresu ESA v Třeboni,předváděl jsem práci a opravdu jsem se předved, heč...ten zajíc tam byl od začátku, ale proč ho přinést hned, když je evidentně mrtvý...takže pár tempíček v rybníku, pak trocha ukázky nahánění a pak jsem ho teda milostivě donesl. Panička sice byla v mdlobách, ale to bylo ještě prd proti Ziri na výstavě. Říkala, že bude kulhat...že by to bylo z toho honění na mokrých dlaždicích??? Ale já jsem v tom nevinně!!!

Pak odjela panička s Irou (mojí sestrou) na PZ. A holky přijely úplně "zu grunt". Ségra říkala, že někde u Karviné přece nepůjde pro kachnu do vody...ale já věděl proč, holky těsně před háráním do vody pro zlé kachny nechodí.

A pak se panička vypařila úúúplně, zůstali jsme doma opuštění. Ziri odjela někam na prázdniny, ale to je tajem...pšt. Panička se flákala u moooře a když přijela, tak začalo pro mě intenzivní opáčko. A brzy jsem zjistil proč... Jel jsem na KLZ a uhnal jsem si tam CACT. Zřejmě to není žádná nemoc, panička se usmívala. Druhý den jsem ještě měl dělat nějaké zkoušky s kachnou, ale fakt jsem nebyl ve své kůži...tak jsem jenom předvedl, jak se to nedělá. Nechápu, proč se už pak panička tolik neusmívala...zřejmě jí nikdo nekoupil zmrzlinu. Jinak chci poděkovat tetě Šiškové (CHS Z loňského léta) a tetě Matiášové od WSS za fotečky.

A zase nám panička odjela...brala si kartáček na zub, pyžamko a nějaké papíry od dochtora.  Slyšel jsem, jak mluvila do telefonu něco o nosu...asi ho chce mít dobrý jako psíci. Z tohoto výletu přijela trochu zmordovaná a tak my teď máme volno!!!

Jééé a málem jsem Vám neřekl (neštěkl či nenapsal)...byl jsem na taky na Oblastní výstavě ve Valašském Meziříčí, kde mě vystavovala Erika (sestřenice paničky) a dostal jsem Oblastního vítěze. V závěrečné soutěži o Nejpsa mě vystavovala Verča (spřátelená duše CHS Štěprová) a dostal jsem se do výběru pěti psíků.

To je tak ve zkratce vše z našeho života...

...pa Ikar

4.5.2009 Jejda, to jsme ale dlouho neaktualizovali :-)

Takže novinky...

Byl u nás na jarních prázdninách Chlup z Křížových alejí a užili jsme si společný týden přímo náramně, hlavně všechny okolní děti měly radost z jeho návštěvy.

Na konci března k nám přijela na výcvikový pobyt Irra Dianin kámen, sestra Ikara. Její páníček je příliš zaměstnaný a nemá moc času na výcvik. Irra je velmi příjemná fena, která se ihned zapojila do rodinného života a nejen děti jsou z ní "urvané".

Pak jsme taky absolvovali první hárání Ziri. Ikar zhubnul během té doby skoro čtyři kila...což mu po líné zimě prospělo:-)

Začínáme relativně aktivně cvičit na zkoušky a Ziri se taky zapojuje...krade bažanty, zajícového dumíka a vše, co se dá nosit. Psi chodí aktivně s Vendoškem rybařit...co tam dělají mi je záhadou, ale to je v podstatě jejich věc.

Mix fotek z poslední doby.

Ziri má taky dvě nové fotky ve svém odkazu:-)

17.2.2009 Máme několik novinek. Bohužel musím začít tou špatnou. Dnes svoji paničku Hanku opustila Fatty ze Štípek...německá krátkosrtá ohařka. Zažili jsme s ní spoustu legrace. A ta chytrá Fata zůstane vždy s námi.

 

Obrazek

Veselejší zprávou je, že našemu Kašparovi byl oficiálně přiznán titul Šampiona Slovenska. Taky Vám přináším pár fotek ze sněhového řádění dětí i psů.

 

25.1.2009 Tento víkend jsme vyjeli na výstavu kousek za hranice - do Trenčína. Ikar získal CAC a splnil podmínky pro udělení titulu CH SK. Ziri se prvně předváděla s naší Erikou a dostala "velmi nadějnou". Erika pořád chtěla pohár, ale ten jsme si v závěrečných soutěžích o "Nejlepší štěně" nezasloužili...sice se Zirouš dostala do užšího výběru, ale následnými skoky pana rozhodčího nepřesvědčila o svých kvalitách.

14.1.2009 Ahoj, opět Vám aktualizuje Ziri. Panička odešla do práce, Ikar spí, tak mám trochu času. Na začátku prosince jsme vyjeli na výlet na Vysočinu. Hoši šli na naháňku do hvozdů  Dr. Kinského, já byla pěkně v klidu a šla jsem se podívat až na výřad a do hospody... to bylo fajn. Další den jsme si udělali malý špacír kolem Kameniček a je tam celkem hezky. Po cestě zpátky na Valašsko jsme to vzali přes naháňku se slíděním na ŠLP Křtiny. Nejdřív hoši slídili a já se na konci s ostatními naháněla. Největší atrakcí byla "rojnice španělských studentů". Fotky z výletu najdete tady.

Pak zase panička chodila intenzivně do práce a tak jsme se doma s Ikarem jenom váleli.  A nastaly Vánoce. Celkem jsou fajn, na stole jsou dobrá sladká kolečka různých chutí, panička je doma a dost času tráví u pohádek, chodí se na špacíry ...a hlavně chodí návštěvy a chodí se na návštěvy. Takže Vám přináším pár fotek z vánočního klidu

První lednový víkend jsme vyjeli na výstavu do Olomouce. Byla to moje první výstava. Taková výstava je velmi zajímavá věc...jeden tam potká i sourozence a mamku, jiné stejně flekaté psy, některé psy velikosti obra (a kolem těch je lepší se nosit, co kdyby náhodou!) a některé, kteří jsou v dospělosti menší než já teď. A taky nás tam okukovala teta, která koukala úplně všude! Mně dala známku VN1 a Ikar dostal V2, res. CAC. Zatím tomu nerozumím, tak to vemte jen jako informaci.

 

Obrazek

26.11.2008 Dnes má svátek Artur!!! A že nevíte, kdo to je? Přece bratr Ziri Adoder Ascari Rockdale:-) A aby Ziri nebylo líto, že ona v kalendáři není...navrhla Dita, že můžeme slavit svátek na Artura...jupííí!

24.11.2008 Ikar včera oslavil třetí narozeniny
... toto ale letí:-) Přes víkend jsme byli na návštěvě u Michlů a maminky Ziri. Fotky uvidíte tady. Užili jsme si poklidnou sobotu a v neděli jsme byli na schůzi sekce ASS Klubu chovatelů loveckých slídičů. Ziri už teda umí i schůzovat!!!

15.11.2008 Ahoj, tady Ziri. Panička nemá čas, tak píšu já. Tento týden jsme v mém pelíšku měnili okna...nějakou fotodokumentaci najdete zde. Byla to docela sranda, pánové ... prý montážní dělníci ... si se mnou hráli a já jsem jim kazila pracovní morálku. Teda nejen já, ale i Ikar. Jenomže on už je velký a měl by vědět, jak se chovat... Neví!!!

1.11.2008 Pár fotek z podzimního špacíru ZDE.

29.10.2008 Odjel Chlup z Křížových alejí, který u nás byl na výcvikovém pobytu a o minulém víkendu úspěšně složil Barvářské zkoušky, společně s Aidou (Axa z Leskovské myslivny). Pár fotek ze zkoušek zde.

A taky nám přišel Ikarův výsledek DNA PRA cord 1  s výsledkem clear (čistý).

Ziri úspěšně roste, kouše, pere se, běhá a štěká - nejraději na králíka v kleci. A v rámci socilizace dělala doprovod na koních. Nějaké fotky tady ...komentář ani není nutný:-)

19.10.2008 V sobotu jsme byli na NVP v Brně, Ikar získal od p. Studeníka hodnocení V2, res.CAC...no, mohlo to být lepší...ale výborná "od Studeníka" potěší:-)

Jinak jsme měli menší problém s připojením k netu...Ziri chtěla nějaké informace, ale páč zatím neumí číst, zkusila to jinou cestou:-) Pak taky byla zvědavá, jestli nezíská informace z mobilního telefonu, když prokousne displej...nezískala.

Minulý víkend jsme byli u Hromádků v Kameničkách (kousek od Žďáru nad Sázavou). Několik fotek zde.

A pak máme pár fotek ze života.

 

7.10.2008 Dovezli jsme si domů fenu Adored Arietha Rockdale...naši Ziri. Děkujeme manželům Michlovým.

6.10.2008 Icarr Dianin kámen se oficiálně stal chovným psem.

1.10.2008 Navštívili jsme MMŠ. Na startu stálo 21 psů, na konci bylo psů pouze 11. Vyhrál sice německý křepelák, ale pro moji osobu  byl vítězem Ing. Šimeček s AC Cesarem z Dunajické hory... a měl i výrazně delší potlesk.  

Na zpáteční cestě jsme přespali v CHS Rockdale u naší nové slečny Ziri Kalhotkové Michlové. Foto ve fotogaleri. 

20.9.2008 Ikar splnil další podmínku pro chovnost ... Podzimní zkoušky, jupííííííí:-)

Je teda pravda, že výsledek mohl být rozhodně lepší, ale II.cena není taky k zahození. Body na první byly, ale ta kachna žádná sláva.

7.9.2008 Dnes jsme se zúčastnili Speciální klubové výstavy v Žebětíně. Já jako vedoucí kruhu a Ikar jako testovaný doprovod. Musím říct, že jsem si tuto výstavu opravdu užila...spousta špringrů, výborná spolupráce s paní rozhodčí z CHS Barecho a samozřejmě spousta stejně potrhlých kamarádek a kamarádů. Manželé Šilbergrovi s kolektivem si zaslouží véééélikou pochvalu:-) Další pochvala patří CHS Primrose, která dodala speciální ceny pro nejlepší v čechách odchované mladé a dospělé jedince ASS.

Po příjezdu jsme šli s Ikarem ještě trochu provětrat kachnu...podzimky se blíží. Kachna se tvářila jako mrtvý brouk a Ikar nosil, co víc si přát? ...aby se tak předvedl i později.

 19.8.2008 Jsem se přesvědčila, že je nutné pracovat nejen na aportu, ale i na stránkách... Hlavně jsme se vrátili od Michlů z CHS Rockdale a jsem nabitá energií ze štěňat.

 Někdy v květnu 08 :-) Neb je panička trdlo a nemůže se dostat na původní stránky, tak byla nucena udělat nové ... a konečně s tím správným názvem chovatelské stanice ... a začíná metoda pokus-omyl ... mějte, prosím, trpělivost ... neb ta nejen růže přináší:-))

 

Obrazek